lunedì, agosto 02, 2010

Mis on vahet hotellil ja lasteaial?

T (4-aastane): Kuhu Katu ja Roku làhevad?
M (8-aastane): Hotelli
T: Mis see "hotell" on?
M: Noo.... selline koht, kus magatakse.
T: Aaa... lasteaeda làhevad!

For the record Eesti suvi on jumalik ja Tallinna lennujaam on mu lemmiklennujaam! Siin on nii ilus ja hubane oodata. Tasuta internet on ka abiks muidugi.
Katusekino on imekaunis ja mul on suur kurbus hinges, et kordagi pàriselt kinno ei jòudnud. "Sfààr" vààris kylastamist. Eriti hea sònaga pean meeles kukeseenekastet ja mustikasmuutit. Vanalinnast leidsin itaalia restorani "La Delicia", kus kòògis myttab Francesco ja toitu kannab ette Marco. Mis veel? Nòmme turult soetasin piparmynditaime, mida kavatsen Itaalas kodustama hakata. Vaatame, mis saab. Roku arvab, et piparmynti on Itaalias kòik kohad tàis, aga mina jàllegi arvan, et Eesti piparmynti kyll ei ole. Pealegi pole ma umbes pooleteistaastase otsingu tulemusena Itaalias piparmynditaime leidnud. Vbl kuskil pòhjas kasvavad, aga meil Abruzzos kyll mitte. Ohjummel, ja yksòhtu unustasin itaalia keele àra! Kàisin M-l kylas ja seal rààkisid kòik vene keelt. S màngis akordionil itaalia filmimuusikat ja kòik oli nii vahva. Eiteakust tuli mul àkki vene keel meelde! Sain tàiesti kaine peaga kòigest aru ja lobisesin ennastunustavalt. Siis aga oli vaja Rokuga itaalia keeles rààkida ja sònagi ei tulnud keelele! Justkui poleks kunagi itaalia keelt òppinudki! Uskumatu paanika!

Lennuk tuli! Pakaa, kodumaa!

3 commenti:

Anonimo ha detto...

sattusin tigukohviku blogist siia ja tahaksin teha komplimendi ja tänada selle blogi eest.

üks paremaid siiani, mis mulle ette sattunud. vaimukas ja analüütiline.

ilusat itaalia-suve!
piret

Anonimo ha detto...

Issver kui vapustav, kuidas sa oskad oma abiellu vürtsi lisada niimoodi keelt ära unustades:) Nii äge:) Teil peaks olema "tagavarakeel" sellisteks puhkudeks...Anonüümne lugeja Lõuna-Eestist.

Anonimo ha detto...

Awww ma alles nüüd märkasin, kui armas pilt sul postituse juures on :)
Liina