sabato, luglio 03, 2010

Eriti Pidulik Teadaanne

Heihopsti, Kodumaa veinihuvilised! Tàna on mul ààrmiselt pidulik teada anda, et Vigneti Radica nektarid on lòpuks ometi Eestis saadaval. Palju ònne meile kòigile!

"Aga... òelge palun, proua, kust neid kauaoodatud veine otsida?" kostab àrevil hòikeid Soome lahest Làti piirini (vàhemalt mulle meeldib sedasi ette kujutada).

Esialgu tasub sammud seada Rotermanni Veinituppa, mis asub Tallinnas, aadressil Rotermanni 12. Sealt leiate Eesti Sommeljeenduse Isa R-i, kellel on lumivalged juuksed ja màekòrgune elukogemus. Mulle on jàànud mulje, et kui R-le Prantsusmaal suvalise geograafilise punkti koordinaadid ette anda, vòib ta silmapilkselt pajatada olulisematest syndmustest nimetatud koha ajaloos viimase 700 aasta jooksul ning yhtlasi nimetada sealkandis kasvavad viinamarjasordid ja veinimòisad.
Yhesònaga, Rotermanni veinituba on avatud tòòpàeviti kl 11:00-18:00 ja laupàeviti kl 12:00-16:00. Saladuskatte all vòin òelda, et meie veinid on kohe ukse juures paremat kàtt. Kui ise kohale minna ei saa, vòib veini kulleriga koju tellida. Selleks tuleks siis kirjutada rein@manipenny.ee Nad on seal vàga lahked ja vastutulelikud, nii et àrge kartke!

Kui aprillis Eestis kàisin ning igal vòimalusel NOPis vòrsesmuuti ja porgandimuffinitega vòòymbermòòtu toestasin, siis kes oleks vòinud arvata, et just seal meie veinide esmaesitlus aset leiab. Aga leidis! Esmaesitlus oli vàga huvitav ja koht ise on jàtkuvalt nii armas, et kui taolisi nummisid kohti oleks Eestis neli aastat tagasi tehtud, oleks ma tòsiselt mòelnud Itaaliasse kolimist.
Kui ilmad jàlle koledamaks làhevad vòi kui lennujaamas midagi teha pole, siis vist kirjutan sellest esitlusest pikemalt. Esialgu tahtsin lihtsalt teada anda, et ka NOPis on meie veinid saadaval ning juulikuus kehtib eripakkumine, milletaolist peale juuli lòppu teie silmad enam iial ei nàe.

6 commenti:

Anonimo ha detto...

tööpäeviti 11-18 (y) :(

Katu ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Unknown ha detto...

Võtsin kohe eraldi käimise sinna eile (pühapäeva) ja paraku jah - puhkepäeval suletud.
Eks pean end nüüd mõnel teisel päeval uuesti sinna sättima.
PS - läbi akna olid laua peal mõned roosad Radica veinid näha. Tegin pilti ka -saan tõestada, et tõesti käisin kohal:)

Anonimo ha detto...

oeh. no palun vabandust. minu veinimaitse on hoopis teistsugune.

Anonimo ha detto...

Eino palju õnne mulle, et ma just praegu rase olen! Aga eks ma lähen ostan midagi tulevikuks varuks valmis. Mulle maitsevad muidugi eelkõige rose ja valged veinid, mis sobiks Eesti (seekord troopilisse) suvesse paremini, kui ükskõikmillisesse Eesti talve...

Millist veini sa soovitaksid varuks osta? (Peale selle, et sa ilmselt soovitaksid kõik kolm võtta ja ära proovida...).

Muideks, mis alkoholipoliitika Itaalias rasedate kohta kehtib? Kas nulltolerants või just õhutatakse naisi punase veiniga verd tugevdama? Et joo, joo - sa pead ju nüüd kahe eest jooma?

Mir

Anonimo ha detto...

Lugesin eelmisel reedel seda postitust ning võtsin eesmärgiks laupäeval NOPi jõuda. Mõeldud-tehtud. Astusin hoogsalt NOPi uksest sisse ja võtsin kohe suuna veiniriiuli juurde. Vaatasin ja otsisin, aga õiget veini ei leidnud. Alles enne väljumist märkasin, et need olid kassade juures kenasti korvis.
Tänaseks on valge vein proovitud ja meeldiv veinielamus juures. Aitäh :)