lunedì, giugno 29, 2009

uudiseid cantinast

Praeguseks vòni teile teada anda, et cantina ehitus on Roku perekonda sygava mòra lòònud.
Nimelt pidid ehitusmehed vundamendi ja asjadega 30 juuniks valmis saama. Roku on karm mees - sundis tòòvòtjat kirjutama alla lepingule, mille kohaselt iga yle tàhtaja mindud pàeva eest tuleb 500 eurot trahvi maksta.

Nyyd paistab, et ehitustòòd lòppevad nàdal aega hiljem. Roku on tige nagu herilane, sest tsisternid ja asjad jòuavad juuli alguses kohale ning augusti alguses oleks juba vaja pilootprojekt kàivitada. Kuhu neid tsisterne ja vaate panna, kui vundamenti polegi?
Toimeka inimesena helistas Roku tòòdejuhatajale ja àhvardas trahviga. Tòòdejuhataja helistas Roku isale, kes on ta lapsepòlvesòber ning kurtis, et teda on ahistatud. Roku isa asus oma òelat poega noomima, et sedasi ei maksa ikkagi isa sòpradega kàituda. Rokul on isa sòpradest savi ja 30 juunil lubas vàljastada kirja, kus teatab tàpselt, mis seisus ehitustòòd on ja sàtestab, et nyyd tuleb kuni objekti yleandmiseni trahvi maksta. Nàgelustest eriti puudu ei tule viimasel ajal.


Sellel pildil nàete seda osa cantinast, mis on hetkel kòige rohkem valmis. Platvormi kòige ylemisele tasandile sòidab traktor, mis kallab viinamarjad teisel tasandil asuvasse.. ee.. anumasse. Ja sealt anumast liiguvad viinamarjad kòige madalama 'trepiastmeni', kus asub press, mis viinamarjad purustab. Sealt edasi liigub vedelik tsisternidesse fermenteeruma.


Viinamarjad on vahepeal kosunud ning juba vòib esimesi kobaraid kàega katsumas kàia.



1 commento:

Harli Uljas ha detto...

Kas kiri läks välja?
Harli