sabato, marzo 07, 2009

valmistun pulmadeks vol 2

tahtsin veel lisada, et kuigi mina veel pulmadeks eriti ei valmistu, teeb seda kogu ylejàànyud maailm. kòik maailma inimesed tahavad meie pulma tulla ja tahavad teada, mis stiilis pulm tuleb ja mis restoranis ja mis pulmareis ja mis kleit ja mis màngud ja mis muusika kirikus ja kuidas lilledega saab ja millised bonbonieri vòiks olla.

fakk, ma ei tea isegi veel mismoodi kleit olema peaks. restoran on broneerimata. kylaliste nimekiri on meil ka poole peal. dokumente pole me ka communesse veel sisse andnud. pulmareisi osas pole halli ideedki. ja yldsegi, ma olen viimase kahe aasta jooksul nii palju reisinud, et kui pulmareisi asemel saaks vàhemalt nàdal aega samas voodis magada ega peaks kohvrit kokku-lahti pakkima, oleks pàris meeldejààv elamus.

kyll aga. pulmareisist palju erutavam on asjaolu, et elu rahulikumatel hetkedel lennujaamades ja taksodes kylitades unistan sellest, kuidas ma ostan pulmakingad ferragamo poest. ma juba umbes tean ka, millised need peaksid olema, sest kàisin kevad-suve 2009 kollektsiooniga tutvumas. kui nad vàga palju maksavad, siis ma vòin ju mingi odavama vòi lyhema kleidiga leppida ja briljante pole ka nii vàga tarvis tegelikult. kui nyyd leiaks mingi vaba hetke, et sinna poodi pàriselt ka minna, siis vòiks pulmad pòhimòtteliselt peaaegu korraldatuks lugeda.

7 commenti:

Ruudi ha detto...

ja kui sul veel fotograafi pole palgatud siis mul on üht väga vinget pakkuda :) ( kes ei tee mingeid klassikalisi üliläägeid pildikesi vaid tõesti vingeid)

Oudekki ha detto...

Tubli! See pulmareis oma voodisse ja ferragamo kingad on hea ettevalmistus.

Oudekki ha detto...

Muide - pulmafotode osas soovitan kaaluda lähenemist, kus võtate hea fotograafi, kes teeb teist mõningad mõttega seeriad, näiteks kohtades, mis on teile tähenduslikud jne. Nagu lavastatud "meie lugu". Soovitan teha mitte peoga samal päeval, siis on rahu ja vaikust, kuigi pulmariietes...

Siis olen kohanud veel seda varianti, kus fotograaf palgatakse dokumenteerima kogu ettevalmistusprotsessi kuni siis selleni, kui te jõuate comunesse (või kirikusse, mis olulisem on). Ferragamo kingade ostmine näiteks ka :)

Need on head selle pärast, et tegelikult on see pärast endal põnevam vaadata, võimalikest lastelastest rääkimata ning muidu külalistest. Sest need on eripärased.

Katu ha detto...

Ruudi, kus see fotograaf elab ja kas kuskil veebis saab tema teoseid nàha?

Tatsutahime, minu arvates vòtsid sa vàga kenasti pulmade kandvad elemendid kokku (re: kingad ja pulmareis oma voodisse) :)))

Kusjuures, ma ei mòelnud ettevalmistuste pildistamise peale yldse, aga tegelikult on see vàga hea idee. Homme hakkamegi kylaliste nimekirja koostama - siit saaks kohe pàris mòtlikke fotolavastusi :))

P ha detto...

olen ise samade ettevalmistustega hõivatud ning kuna me ei ela Eestis, aga kavatseme küll seal abielluda, on ettevalmistused sellevõrra paganama tüütumad ja keerulisemad. eriti õudne on see, et pulmakuupäevaks avalduse tegemiseks peab minema Õnnepaleesse täpipealt 3 kuud enne soovitud kuupäeva. olen lugenud foorumitest ka õuduslugusid sellest, kuidas suvel abiellujad moodustavad juba kevadel palee ukse taha saba, nagu vanal heal ajal olid leivasabad. ma olen neis seisnud küll, seega olen vaimselt üsna valmis :) aga praktiliselt..on see täielik totrus. ma ei tea küll, kuidas näiteks Itaalias kuupäeva broneerimine on korraldatud. äkki on seal veel õudsam?
niisiis olen ma hetkel selles faasis, kus muretsesin eelkõige selle pärast, mis saab peale pulmi, ehk siis pulmareis :) praeguseks hetkeks on see valitud, makstud ja kinnitatud, seega teha ongi jäänud veel "ainult" pulmadega seotud ettevalmistused. pean mainima ka, et reisin samuti päris tihti, aga ikkagi pulmareisi osa oli kuidagi kõige meelierutavam ja põnevam kui muu pudi-padi :) kleidi suhtes ei tasuks minu meelest päris hulluks minna, sest kui on kindel ettekujutus olemas, siis sa seda tõenäoliselt kuskilt ei leia. ma astusin eelmisel suvel huvi pärast Eestis ühte suvalisse pulmakleite müüvasse poodi sisse ja müüja tõmbas mulle selga 4-5 kleiti, mis üllatuslikult kõik sobisid ja ma oleks tol päeval võinudki ühe mure juba ära lahendada. aga nüüd kavatsen sedasama kogemust uuesti kogeda, ehk siis leida letil oleva kauba seast sõbraliku kleidikese.

restoran on hetkel samuti broneeritud, kuigi me kumbki pole seal ise kunagi käinud, aga Interneti põhjal tehtud otsus läheb varsti kontrollimisele ja loodetavasti oli see ikka hea otsus, vastasel juhul on back to square one, sest ilmnes, et Tallinnas pole eriti suuri ent glamuurseid restorane (Internetis vähemalt), kus saaks oma mõnusa äraolemise teha.
fotograafi ja videomehega on ka emaili teel kokku lepitud ja peagi kohtume nendega ka silmast-silma.
pulmaisasse me investeerida ei plaani ning mõtleme ise midagi toredat välja, samuti lubame külalistel teha etteasteid, soovitavalt võimalikult lõbusaid :)no ja siis ongi jäänud sellised detailid nagu sõrmused, transport, soeng, meik, lilled jms. natuke tekitab peavalu küll, aga ma lihtsalt ei viitsi muretseda. mõtlen juba selle peale, kuidas me Mauritiusel varbaga liiva laiali ajame ja ananassi seest kõrrega kokteili joome ning heldimusega kõigele tagasi mõtleme. see on ju kõigest üks päev, mis seal siis ikka niiväga saab halvasti minna? pulmafoorumites ringi kolades ehmusin juba eelmisel suvel, et ma olen Eesti mõistes täiesti hiljaks jäänud, sest need, kes 2009. aasta suvel ühte heidavad, olid juba kõik-kõik ettevalmistused ära teinud ja muretsesid juba ette, kuidas kõik ikka aasta pärast olema hakkab. ma ei saa ikka pihta, kuidas nad said kõik ära orgunnida, ilma, et oleks Õnnepalee leivasabas seisnud?!

oeh, igatahes palju edu ja häid mõtteid organiseerimiseks. ning loomulikult palju õnne :)

Anonimo ha detto...

väike vihje :)

http://www.santorinihoneymoonsuites.com/

Anonimo ha detto...

http://www.artmaisons.gr/oia-castle/olympic/