martedì, ottobre 30, 2007

talveaeg

mitte et see nyyd mingi eriline yllatus oleks, aga itaalia raadiojaamade hommikuprogrammides ei òelda vist mitte kunagi, palju kell on.

itaalia teleuudistes pole ma ka kunagi màrganud paremas nurgas kellaaega (no ma olen otsinud)

senini olen ma sellesse kultuurierinevusse leebelt suhtunud, aga pyhapàeval, kui mul tekkis kahtlus, et kas kella keerati tund aega edasi vòi tagasi, ei saanud ma muidu tòele jàlile, kui pidin eestisse helistama, kysima palju kell on ja siis selle itaalia ajavòòndisse konverteerima

roku teatab saudi-araabiast, et linn olla vàga moodne ja hotell stupendo (tòlk. imeline) ja et ta vòttis esimese pàevaga pool kilo alla seoses alkoholi ja maiustuste puudumisega.

eile kàisin sòòmas tyypilises rooma restoranis Da Felice. Stiilne koht ja mitte eriti kallis (16 eurot kulus per nase). Kòik kunded olid pysikliendid, toit oli suurepàrane ja homoseksuaalist kelner vàga sympaatne.

ja siis ma tahtsin veel sellist huvitavat kogemust teiega jagada, et pyhapàeval kàisin P (mees) ja A-ga (naine) passegiatal (mòttetu tiirutamine ja inimeste vahtimine Rooma kesklinnas). Mind shokeeris, et A jagas meiega detailselt infot oma parajasti asetleidvast menstruatsioonist ja kòhuvalust sellest, kuidas ta end PMS ajal tunneb ja et ta on nàrviline jamiskòikveel. Hissand, ma ei tea isegi, kuidas mu òdedel PMS kàib ja nyyd selline kapist vàljatulek tàiesti vòhivòòra inimese poolt. Pàrast P rààkis oma sòprade suguelust vàga detailselt.

4 commenti:

Reede ha detto...

Minu kursusekaaslane Taimaalt rääkis ka täiesti kompleksivabalt sellest, kuidas nad üritavad mehega last saada ja mis arstitädi talle selle kohta räägib ning neiu Lõuna-Koreast valgustas mind oma perioodidest. See neid ei seganud, et olime koos ainult lühikest aega. Eks nad järgmisel kursusel saavad jälle uutele kuulajatele oma elust rääkida. Ahjaa, neiu Poolast jutustas minu kuuldes 18-aastasele Colombia noormehele, et ta pidi koolist puuduma, sest tal emakast leiti tsüstid. Colombia noormees muideks ei teadnud, mis tähendab sõna "bra", aga muidu oli küll selline seksikas poiss :)
Pole viga, küll meiegi kunagi kultuurierinevustega harjume. Või siiski ei?

Katu ha detto...

Jah, vahest tsiviliseeritud maailmas on inimesed nagu avatumad :)

no mina igatahes A-le ei rààkinud, et kas mul kòht valutab pàevade ajal ja et kuidas ma end PMS ajal tunnen.

Ruudi ha detto...

Ma jäin nüüd kohe mõtlema, et kas ma olen siis siin selliseks muutunud või olengi selline.... tsiviliseeritud maailma avatud kodanik :)
Päevade teema pole nagu kuangi mingi saladus olnud ja naistega on selelst ju ikka juttu, miks mitte. Kui kambas juhtub ka mõni mees olema, siis milles probleem?
Milleks ja mida varjata? Kui juba jutuks tuleb...
al propsito.. ma enam ei mäletagi, mis asjad need veel on.. rinnaga imetamise lõbud ;)

Oudekki ha detto...

Ma ei pane vist seda tàhele, sest ma ei ole yhelgi mitteislamimaal sattunud seltskonda, kus PMS-st rààkimine oleks kuidagi mittesoovitatav. àkki sa oled konservatiivsest perest?

Aga ma pean tunnistama, et Eestis ma liigun kyll seksist rààkivates seltskondades rohkem kui siin, mul ei tule yldse ette kedagi, kes detailselt oma intiimelu valgustaks. Nàited "no sellist allkirjadekogumist, et kòik naised peaksid vabalt andma vòid sa teha, aga selle tulemust ei pea keegi arvesse vòtma" vòi humoorikas arutelu selle yle, millised probleemid X-l vòi Y-l olla vòiksid vòi sedasi on ikka, aga sellist oma kogemuste jagamist pole ma veel kohanud.

Olen aga kohanud seda juttu, et jalgade depileerimine on tàbar komme ja "itaallased seda ei tee" :P