mercoledì, giugno 22, 2011

Tàpsustus

Oh, Kodumaa, ma sain just teada, et Prismas pole meie punast veini. Nimelt kuna veinil puudub ribakood, siis ei yhildu meie kultuurvein nende moodsa kassasysteemiga. Tegelikult Prismadest saab esialgu ainult valgeid veine Pinot Grigiot ja Trebbiano d'Abruzzot.
Punase ja roosa jàrele tuleb minna Veinisòbra jaanilaadale, mis kestab tàna òhtuni ja Bestwine poodi. Bestwine sommeljeed teatavad, et yhtlasi on Pinot Grigio maitsmiseks avatud.

Mina ei tea, kuidas teiste vàiketootjatega on, aga nàiteks meie kyll ribakoodi peale kohe yldse ei mòelnud, kui esimest korda elus etikette kujundasime. Alles eelmise aasta lòpus, kui yks potensiaalne anglosaksi klient ytles, et ta ilma ribakoodita veine sisse vòtta ei saa, hakkasime nende koodide peale mòtlema. Jàrgmise partii etikette tegime ribakoodidega, aga nimetatud anglosaksi kliendi tarbeks tegime spetsiaalsed ribakoodidega kleepsud ja arvake àra, kelle vàikesed kàed taaskord mònisada pudelit kastist vàlja vòtsid, igale pudelile kleepsu peale panid, pudeli kasti tagasi tòstsid ja kastid kinni kleepisid! (òige vastus: Katu). Spetsiaalne kleepsude trykkimise printer sai muretsetud ja ribakoodide genereerimise tarkvara ja miskòikveel. Ei, elu veinifarmis on puhas poeesia teinekord.

PS! Praegu kàisin traktori eest sellise summa vàlja, et ise ka ei usu. Kuidas saab olla, et yks asi maksab samapalju kui luksusauto, aga nàeb vàlja nagu harilik traktor?

10 commenti:

Puhvis Kukk ha detto...

Ma lisaks raha teemadel et kuidas saab haiglas oleku eest (3 paeva naiteks) saata arve $20,000 eest milles ule pool on Room&Board ja soogiks on selline hallikas-pruun meatloaf mis ei ole soodav, ka suurema naljaga. Vahemalt you get to keep the tractor! :)

Katu ha detto...

PK, sa panid kohe asjad òigesse perspektiivi :)))

Marmelaad ha detto...

no sa pole oma traktori pilti ju näidanud, vbl on sel nikeldatud ja ornamentidega valuveljed, polaroidpeeglid (misiganes need ka tähendavad), kitsenahast istmed, rohelised (ma ütlen ROHELISED) sametkardinad, kullast tuttidega),
vbl on sinna traktorisse integreeritud telekas og arvuti...
allalastavad istmed,,,
nohh...oleks ju luksustraktor:D


muidu soovin jõudu ja jaksu...

veini lähen ka kindlasti nillima...siis ütlen, mis arvan (kui see kedagi huvitama peaks):)

Katu ha detto...

Irwww @ polaroidpeeglid ja rohelised sametkardinad kuldsete tuttidega :))) Kahjuks, Marmelaad, sinu nimetatud vidinaid ei ole ma traktorit vaadeldes tàheldanud, aga no seda arvet vaadates saan aru kyll, miks Tollo kylas mòned inimesed traktoriga pulma sòidavad. Kurivaim maksab samapalju kui kuldsete tuttidega merseedes. Oh ja kindlasti ytle, mis sa veinist arvad!

Katu ha detto...

PK, tead, ma ei saa ikka sellest su haiglaarvest yle. A teil on ikka mingi kindlustus, mis selle kompenseerib? Vòi kuidas?

notsu ha detto...

Traktoritest ma ei tea, aga selliseid veoautokabiine olen ma küll näinud, kus on narmastega sametkardinad, tõsi küll, sinised, mitte rohelised.

A oli see nüüd Umbertu Eku või Rooland Part, kes kirjutas, et ilusaid asju ostavad need, kes ei ole veel väga rikkad ega valitse maailma. Väga rikkad, kes maailma valitsevad, ostavad masinaid, mis ei ole küll ilusad, aga see-eest saab nendega asju teha ja varandust teenida ja nii see rikkus tuleb ja maailm käpa alla saab. Äkki ka traktorid sellepärast ongi kallid (välja arvatud Belarussid).

Katu ha detto...

Heh, ma olen sòitnud taksos, millel olid sinised sametkardinad ja armatuuril pitsist linik ning mingid kujukesed. Ja elus ei unusta seda Egiptuse maastikuautot, kus istmete peatugedeks olid pehmed, karvased tiigripead!
Aga et Umberto/Roolandi teooria kohaselt on traktorite kallis hind justkui sisenemisbarjààr? Et need, kes on rikkuse valemi làbi nàrinud, ei saaks nii kergesti rikaste klubisse sisse? Nomaitea, kust vòtab harilik surelik nii palju raha, et traktor osta.

Puhvis Kukk ha detto...

Siis on meid kaks. :) Kindlustus maksab 80% kinni, nii et meile 20% aga ma olen haiglas olnud praeguseks mingi 5 korda, see oli alles esimene arve....pluss igast muud kaigud arstide ja ultrahelide jms juurde. Kui $11,000ni jouame (kohe kohe) siis kindlustus maksab 100% kinni. This has been a very expensive pregnancy, peab lisama...

R. ha detto...

Äkki sa leiad interneti avarustest mingit infot selle traktori kohta ....
Ja üldse, võiks öelda, et iga traktorit tootev firma (vähemalt Itaalisas :D) on potentsiaalne Ferrari konkurent :D
Kunagi selline firma nagu Lamborghini tootis ainult traktoreid. Selle peremees (kahjuks ime ei mäleta) oli Enzo Ferrari hea tuttav. Kord Lamborghini peremees "julges" sõna võtta ühe Ferrari mudeli kohta, mille peale Enzo ütles umbes nii, et mida üks traktori tootja teab üldse sportautodest ... Mille peale Lamborghini peremees veidi solvus ja otsustas luua auto mis ületab Ferrari toodangut ....

Katu ha detto...

PK, kas Ameerikamaal on mingid sààstukontod ka ette nàhtud laste saamise puhuks, et haiglaarveid kinni taguda? Umbes nagu ymbes nagu pensionikindlustus vòi elukindlustus :) Kust vòtavad tavalised, fertiilses eas noored inimesed sellist pappi, et haiglas tsillida?