giovedì, giugno 02, 2011

Juhhei, kodumaa!

Ahh... imeline on naasta Eestisse sirelite ja kastanite òitsemise ajal! Praegu nuusutan siin sirelioksakest ja sòòn musta leiba maitsevòiga. Nurr.... nurr....

Eks maainimesed on hallidest aegadest peale kàinud aeg-ajalt linnas end tuulutamas ja vàrskete moodidega kurssi viimas. Nii meiegi. Nàiteks tàna òhtul làheme Rokuga uude nooblisse restorani Leib, Resto ja Aed. Olen vàga àrevil, sest yber-sommeljee K on meie veinid kokku sobitanud eesti toitudega. Mis sellest kòigest vàlja tuleb? Kas kaerahelbeputru pakutakse? Millise veiniga sobib must leib ja kilu? Aga astelpaju? Kas astelpaju on ikka menyys? Ei, kysimusi on rohkem kui vastuseid. Yhtlasi peame kriitiliste eestlaste ees yles astuma ja oma nummist veinimajast rààkima. Mis kysimused sealt tulla vòivad? Vòi mis veel hullem - ei kysi yhtki kysimust, vaatavad vaikides ja viskavad kiluleivaga?

Uh uh... (Tormlevate mòtete rahustuseks nuusutan sirelioksa, mis higises peos juba esialgse vàrskuse kaotanud)

Yhtlasi on meil Eestis uus maaletooja - ààrmiselt noobel firma nimega Bestwine. Homme pealelòunal toimub nende Harju tn 1 kaupluses degustatsioon. Kui asju perspektiivi panna, siis homme saab kindlasti olema hullem kui tàna. Tàna òhtul vàhemalt antakse syya ja vòib-olla mònda inimest tunnen ka, aga homme tulevad puha vòòrad nàod. Sòbrad, tulge teie ka homme Bestwine poodi, siis on hubasem. Muide, esimest korda presenteerime Eesti publikule oma uusi veine - 12 kuud tammevaadis kypsenud punast veini (mille pyhendasime Roku kadunud vanaisale) ning akaatsiavaadis kypsenud Pecorinot. Mòlemad on Itaalias vàga sooja vastuvòtu osaliseks saanud. Punane vein Paparocco sai Vinitalyl kohe preemia, kuigi me saatsime nàidise eeskàtt selleks, et lihtsalt nàha, palju punkte antakse. Tegelikult peaks see alles aasta-kahe pàrast tippvormis olema. Meie Pecorino Tullum aga valiti Vinitaly messil esindama Pecorino viinamarja. Nimelt regioon korraldas seal ajakirjanikele Abruzzo viinamarjade presentatsiooni ja degusteerimise, kus rààgiti igast meie regiooni viinamarjasordist ja pakuti yhte veini maitsta.

Uh uh, Kodumaa, loodame, et Eesti veinihuvilised on leebe rahvas. Me nyyd làheme ja ostame Rokule uued pyksid.

Oh, peaaegu unustasin. Nàdalavahetuse pidustustuste ja meie sugestiivse vaadikeldri pildid on siin.

11 commenti:

vahterliina ha detto...

kusjuures, selle peale, et homme Bestwine tulla, tulin ma täitsa ise;)

Ruudi ha detto...

hàh ja ei ùhtki kòhupilti!

igaùhel omad huvid, eks...

Katu ha detto...

@V: Nii lahe! Tule kindlasti!

A kuna ultrahelipiltide ja muidu kòhupiltide teemal juba mitmendat korda sòna vòetakse, siis ma tahtsin òelda, et mitte kunagi ei saa olema internetis pilte minu emakast vòi kòhust. Kui keegi veel kysib, siis saab labiilselt rasedalt kiluvòileivaga piki pead :)

Ruudi ha detto...

jajahh.. kui siis ùksord su vòsuke juba mitme aastane on, siis hakkad teiste kàest neid pilte nuiama!

vahterliina ha detto...

5D!! 5D11;)

Ing. ha detto...

I beg to differ, Ruudi. Minust rasedana on vaid üks pilt, seltskonnapiltniku püütud, sinu kurvastuseks siivsalt riides. Kaks rasedust selja taga, aga pole ma kordagi tundunud kiusatust oma paljast kehast mingeid asitõendeid jätta, ega netti riputada teistele passimiseks, veel vähem teiste paljaid kõhtusid käia vahtimas. Nii et on väga tõenäoline, et ega ta ikka ei nuia küll.

Ruudi ha detto...

ma ei saa aru, mis selles raseduses siis nùùd nii koledat on, et peaks siivsalt peitma? Vòi sul oli nii kole Ingrid?
Ega must endast ka pole aga kui oleks siis.... milles probleem?
Kui oleks hetkel kòhtu, millega eputada siis eputaks aga tookord tundus nii kole suur kòht.... Nii nòme kogu see tàhelepanu selle kòhu ja beebi ùmber ( ja sina olid ka see, kes ei saanud kunagi kilkamata olla, eks. nùùd kilkan ise)...

Ing. ha detto...

Rasedus polegi kole, aga saan aru täiesti Katust, kes endast laiema avalikkuse ette pilte ei taha panna. Mul pole midagi selle vastu, et teised neid netti riputavad, aga iseenda kõhu demonstreerimist - no seda mitte. Kui kellelgi on blogis kõhupildid siis ma scrollin lihtsalt üle millegi muu ja huvitavama juurde. Ja pilte nuianud ma küll teiste blogides pole. Tegelt on kõige hullem suure kõhu juures hoopis kõrvalseisjad, kes käsi külge ajavad. Mäletad, Mari?

Ruudi ha detto...

ja ega ma ei oodanudki poseeritud mùùri ààres, kardin ùmber kòhu keeratud pilte vaid ùrituselt. Et ehk mòne peale juhuslikult ja tàiesti riides ka ise jàànud...

vahterliina ha detto...

:D :D @ kardin kõhu ümber;)
aga Bestwines oli provva küll väga tegus ja kepsakas, ning liikumist ei saanud veel veeremiseks nimetada, kuigi "arbuus" oli _juba_ alla neelatud küll;)

Ruudi ha detto...

noh ja sa Vernanda ei vòinud siis ùhte pilti teha :)