lunedì, marzo 14, 2011

Frantoio Cutrera

Kas keegi on kuulnud Cutrera oliiviòlidest? Nimelt Pan M. Varssavist kirjutas hiljuti, et ostsis Cutrera oliiviòli. M. polevat iial midagi vòrdvààrset maitsnud ning soovitas mul seda kindlasti proovida.
Tegemist on Sitsiilia tootjaga ja vàhemalt kodulehelt ilmneb, et preemiaid on neil rohkem kui Suure Isamaasòja veteranil. See preemiate teema tundus veidi kahtlane. Nimelt veini ja òlitootjad teavad kòik, et kòigpealt vòidavad preemiad priske turunduseelarvega suurtootjad ja kui mingis kategoorias vaba koht jààb, siis alles vòib-olla kukub midagi ka mònele vàiketegijale. Aga vbl vàiketegijad on lihtsalt saamatud ja viinamarjad on hapud ja, oh, kes seda teab.
Kahtlustest hoolimata panin nàidatud aadressil e-maili teele, uurimaks kust seda imenektarit soetada saaks. Vastu tuli vàga pòhjalik ja kena kiri, kus alustuses sinjoor Cutrera kirjutab, et òlid on nii-ja-naasugused, hinnad on sellised, aga et yks vastunàidustus on ka - kes korra Cutrera òli proovinud, see enam vàhemaga ei lepi. Tead, Kodumaa, tundub, et vòtan selle riski ja tellin paar pudelit.

Seda peab kyll ytlema, et oliiviòliga kindlalt nii, et kes korra pàriselt head oliiviòli proovinud, see enam vàhemaga ei lepi. Kes teab, millest jutt, noogutab kindlasti kaasa siinkohal :)

3 commenti:

Oudekki ha detto...

Aga Bologna kõige glamuursem kondiitriäri?

Cutrera peale peab mõtlema, mul on ju ka see lokaalpatriotism ja Garda on lähemal kui Sitsiilia. Lokaalpatriotismi samas ületavad Libera tooted, seega, mine tea :)

Katu ha detto...

Bologna kòige glamuursem kondiitriàri tuleb òige pea! :)

Ruudi ha detto...

noogutan kaasa kogu jutu ja kommentaride peale!
Libera Terra pastat sòòme meie ka juba aastaid, vaatamata sellele, et ipercoopis on ta hinnaks 1.60, mis on vist neil kòige kallim pasta ( bio poest saab muidugi kallimalt nii Libera kui muid).

Ja sitsiilia jààb mulle ka kuidagi kaugeks, noh ja meil on sòber kes omad maad ja oliive Toskaanas, seega polekski vaja.
Parmesani juustuga on ka samamoodi, et mida paremat sòòd seda enam ei sòò seda kehvemat, mis n ikkagi hea vòrreldes teiste juustudega.

Aga miks mina midagi Bologna glamuursemast kondiitriàrist midagi ei tea????? Jààtist sain kùll aga saiakesi mitte!!!!!