lunedì, gennaio 25, 2010

Vinitaly ja sommelier kursus

Tegelikult tahtsin kirjutada sellest, et tàna on erakordselt erutav pàev!
Làhen oma elu esimesse sommelier koolituse loengusse. Nagu ikka, tuleb sellise tàhtsa tòise yrituse jaoks end ilusti puhvi ajada. Vaatangi siin praegu, mida panna. Ilmselt maandun pingelise mòttetòò tulemusena ikka mingi must kasmiirkampsik+must seelik+vàrviline sall kombinatsioonil, milletaolisi Milaano-aegadest ohtralt kogunenud on - kindla peale minek. Sommelier kursusel vist parfyymi panna ei tohi? Ma igaks juhuks ei pane.
Esimene loeng on teemal viticultura - viinamarjade liigid ja nende aretamine ja kasvatamine. Suhteliselt tuttav teema juba ning òpetajaks on meie enda veinimeister. Eks nàeme, millega ta yllatab :)
Tàna tuli meile sellisest pika nimega asutusest nagu Agenzia Regionale Per I Servizi Di Sviluppo Agricolo Abruzzo ametlik kinnitus, et vòime Vinitaly'l osaleda. Vinitaly on larger-than-life Itaalia veinide mess Veronas ja vàidetavalt yks Euroopa suurimaid.
Ykskord juba kàisin seal ja kui pàris aus olla, siis minu meelest on see mess tòepoolest suurem kui universum, mitmed tuhanded veinitootjad koos ning Toskaana laiutab tàiega, nii et eelarvet vaadates ning teades, et oleme pisike (aga nummi) Abruzzo veinikoda regiooni poolt sponsoreeritud 9-ruutmeetrises boksis, ma ise vàga sygavalt ei usu selle yrituse mòttekusse. Eks nàeme siis. Vinitaly ajaks peaks meil kodulehekylg ka valmis olema, nii et kui asjast muud kasu ei ole, siis vàhemalt on oodata kirevaid otsereportaaze syndmuspaigalt.

2 commenti:

Suusi ha detto...

No nàed, just siin paar postitust tagasi mòtlesin, et vaevalt ma Tolli kùlla niipea satun ja seega jààvad teie veinid suureks kurvastuseks proovimata. Aga kui te meile nii làhedale tulete, siis ma tulen kùll kohale. Vòin ka mòne sòbra kaasa vòtta, et siis teie boksi ees natuke sebimist ja rahvasumma tekitada.

Katu ha detto...

Oi kui armas! Otse loomulikult olete teretulnud teie ja kòik teie sòbrad ka! Mul tekkis kohe kòrgendatud motivatsioon Vinitaly ettevalmistustega tegeleda :))