lunedì, gennaio 18, 2010

Urmasest veelkord

Urmas Paeti tànahommikune ylikond painas mind niivòrd, et kui hommikuprogrammi kordus tuli, otsustasin ta tàhelepanelikumalt yle vaadata mòistmaks, mis siin ikkagi valesti làks.
Jàreldus: TEGELIKULT on probleem mitte ylikonnas kui sellises, vaid Absoluutselt Vales Vàrvikombinatsioonis ja Ebasobivas Sàrgis. Pruun-rohekaskollane-roheline combo on halvim, mis Ummiga (vòi ykskòik kellega) juhtuda saab. Soovitaks seda kohe kindlasti vàltida (Ummil ja kòigil teistel).
Ja nyyd sellest sàrgist. Teate, mul kohe vereròhk tòuseb, kui seda sàrki nàen! Vaadake, kuidas see tal sedasi kòhu ymbert puhvi hoiab! Ja see harali krae! Taoline krae on vahva kyll ja paar aastat tagasi oli pàris moodne, aga selle juurde tuleks ikkagi sobilik laiem lips ka ligi vòtta. Ja kindlasti tuleks valida òige kraesuurus. Mulle tundub, et tànane krae pisut pigistab Urmast ning vòin kihla vedada, et praeguseks kellaajaks on ta juba kaks ylemist nòòpi avanud.

Jah, ma tean, et Eestis pole kombeks lasta ràtsepal triiksàrke valmistada, aga ma siiski soovitaks pisut kaaluda seda vòimalust. Nàiteks Urmas on tàpselt selline parajalt paks mees parimates aastates, kelle kehaehitus ei vòimalda leida poest sàrki, mille krae sobiks ideaalselt, varukapikkus oleks òige ning yldine tegumood ja ymbermòòt sobituks tema soliidse kòhukesega. Nàiteks tànase sàrgi varukapikkus on pàris hea, aga kòik muu on ikka andestamatu ausalt òeldes.
Kas Urmas on juba Itaalias kàinud visiitidel? Kui ta kàis ja sellesama comboga esines, siis ma ei julge ette kujutadagi, mis armutu lòòpimine ta selja taga toimuda vòis! Oh mul on nii piinlik...
Ning lòpetuseks - kui on plaanis istuvas asendis esineda, siis soovitaks soliidsuse huvides hoida selg sirge ning avada ainult kòige alumine pintsakunòòp.
Muide, tàna hommikul arutasime vanaemaga Urmase kysimust. òigemini vanaema helistas mulle mingi muu asja pàrast ja ma kohe pidin uurima, kas ta Urmast nàgi ja mis ta sellest ylikonnast arvas. Vanaema muheles, et ylikonnaga oli tòesti pisut pahasti ning lisas, et ta olla hiljuti helistanud ETV-sse ja pàrinud aru, et miks Katrin Viirpalu oma eale ja kehakujule sobimatute pihikseelikutega esineb. Pihikseelikud olla nyydseks àra kadunud ning see sisendab minus lootust ja optimismi Urmase sartoriaalsete tulevikuvàljavaadete suhtes. Kui olukord iseenesest ei parane, siis proovin ETVsse helistada.

11 commenti:

Unknown ha detto...

No mis te ärritute. Peaasi, et ta pidzaamas ei tulnud (arvestades nii varajast kellaaega).
Ja Tallinna tänavatel on kombeks kasutada porikarva riideid.
Eestlane ikka praktilise meelega:)

patsifist ha detto...

Ahjah, tõesti on Eesti poliitikamaastiku onklitel (ja tädidel, vt nt preilid Ojuland ja Sepp) selle esindusliku (puhta, hästiistuva, olukorrale vastava) riietumisega kefad lood. Samas - ega meil siinmail lood paremad pole. A ma kujutan ette, et Itaaljast vaadatuna on kontrast üsna tugev:)
Lisaks riietusele on veel üks asi, mis mind imestama paneb - mitmed Eesti meespoliitikud on miski kahtlase pikematsorti soenguga figureerind eri ajahetkedel. Nt kui Atonen veel maj.minister oli, siis oli tal miski kahtlane puhmakas peas ja Tõnis Lukas oli kah vahepeal nigut metsjeesus. Janoh, vanast heast Väino Sarneti soengust ei maksa rääkidagi:)) Õnneks ei tegutse viimane vist hetkel poliitikas, seega ei reosta oma väljanägemisega ka meediat:))

Anonimo ha detto...

Aga Ummi ise on ju suht ònneliku nàoga:), ma ei usu, et ta pikemalt yldse hommikul juurdles, kahmas oma kakavàrvi ylikonna, vaatas, et roheline lips ka sobib pruuniga ja voilààà!!!!:)
Tegelt ma tahtsin kysida, kas veini juba myyte ka? Mul oleks hea lyhike maa jàrel kàia:), ka Abruzzos.

Maret ha detto...

Veneetsias esines hr. Paet (siis veel kultuuriministrina) mustas T-särgis ja mustades teksades...ja tekitas... sahinaid küll kohalike kunstimanageride etc. seas; aga, kuna kohustuslik must värv oli olemas, siis keegi väga nalja ei teinud. Mis aga lgp.proua Jänesega Veneetsias juhtus, ei hakka kirjeldama.
p.s.niipalju veel , et hr.Paet on meie ministritest/poliitikutest kõige edevam ja reeglina ka kõige parema maitsega, aga kui tema juba alt läks.... ai-ai-ai.+ eestis pole mõtet rääkida meeste-särkide õmblemisest, kui mõne rätsepa veel leiad on asjad isegi hästi:) Naiste riideid meil veel siiski õmmeldakse.

TT ha detto...

Kõik on suhteline. Kui üle ookeani tulla siis tänavapilt vist võtaks itaalia kogemustega inimestel pildi eest:)
Kui mõne aasta eest käisin ameerika turistide grupiga Eestis küsisid nad Tallinna tänavapilti kommenteerides täiesti tõsiselt, kas parasjagu on miski modellide ja ärimeeste kokkutulek toimumas!

luize ha detto...

Tohoh, kas pihikseelikute kandmiseks on mingi konkreetne iga olemas? Minu arvates võivad neid kõik kanda.
Hissand kui hea, et ma elan riigis ja teen sellist tööd, kus kellelgi ei ole kobiseda, et vaata kui rõve sa välja näed ja mis sul seljas on.

Karmen ha detto...

Selle pihikseeliku kohalt julgen veidi vaielda, sest olen 40 ja pihikseelik täiesti olemas ning kasutusel ning teiste arvates on siiani mu stiilitaju olnud üle keskmise. Pihikseelik on pigem täiskasvanulik riietusese kui lapsik ning väga praktiline.Isegi mu lemmikõmbleja-moekunstnik Ülle Pohjanheimo kannab selliseid riietusesemid suht palju. Tal olid need ka talvises kollektsioonis täiesti olemas ja enamik sihtgrupist on kindlasti üle 30 naised.

Meie telemaastik on muidugi kurb nagu ka tänavapilt, kuid see on üldse pikem teema ning enamik meestest ei kannata kriitikat. Samas on Itaalias see teine äärmus - seal vist leiab kõneainet ka niidikeerme sobivus kangaga :).

Katu ha detto...

Hissand kui palju kommentaare! :)

Esiteks mul on hea meel Ummi yle, et Veneetsias koba peale ònneks làks.
Patsifistile tahaks ka vastata, et tòesti, mis lugu on nende talupojasoengutega??? Kas keegi teab, mispàrast eesti mehed sedasi teevad??? Nàiteks see tyyp, kes Katrin Viirpaluga koos hommikuprogrammi teeb! Ma halastusest ei hakka kommenteerimagi, mida ma arvan sellest beezist làikivast triibulisest pintsakust, mis tal ykshommik seljas oli.

Muide ma kàisin ka Roomas yks kord pihikseelikuga tòòl. Kòik vaatasid justkui oleks mul okse kòhu peal ja keegi ei kutsunud mind endaga kohvi jooma vòi lòunale. Rohkem ma pihikseelikuga ei kàinud ning andsin selle heategevusse àra. Hmm... kas see on just Hea Tegu, kui majanduslikult vàhekindlustatud inimesele Itaalias pihikseelik kinkida? Tal ju isegi làheb halvasti ja nyyd siis pihikseelik ka veel... :)

Maret ha detto...

see on hea teema.:) Olin just nädala Itaalias ja enne reisi otsustasin, et puhtaid riideid saab poest. Ega ma eriti ei plaaninud, et mida ja mis värvi....juba kodus, pestud riideid kappi pannes võttis kergelt oigama.... olen ostnud endale 6 lillat riietuseset ja mitte ükski lilla ei sarnanenud teisele...see meeletu pooltoonide, murtud toonide jne. maailm on see mis annab sügavuse ka suvalisele t-särgile.
Tagasi Eesti juurde, otsisin jõulute eel vennapojale ülikonda (4a.)....minu hämminguks müüdi väikestele dzentelmenidele peoriietuse pähe teksaseis ja dressipluuse....? Ehk siis kust kasvavad Eestis trenditeadlikud mehed, kui juba titest peast on teksad ja dressid piduriietus?
Tagasi tele stilistide juurde....ei vaidle on masendav...aga see ei muutu enne, kui päris stilistid tööle tulevad (kes ka palka saavad)...praegu on see töökoht saadaval kui olla alla 30-e, ilus, hea figuuriga ja öelda kõlavalt ning julgelt olen stilist:) ja vanemad toetavad mind.
Telemaastik=0 aeg+0raha + idee keskmisest televaatajst= piinlikult kohmakas tulem.

Unknown ha detto...

Oi, pihikseelik on väga lahe. Mulle hirmsasti meeldivad (arvaku moegurud mida tahavad). Suuremõõdulistel naistel nad väga head seljas välja ei näe, aga mis sellest ikka. Pihikseelik on MUGAV :)

notsu ha detto...

Oi, oi, oi. Paluks ka edaspidi stiilireportaaže - ühest küljest saab ennast arendada, teisest küljest hea meel mõelda, kui kerge elu siin Eestis riietumise koha pealt on. Vähemalt kriitika mõttes ja seni, kuni ootamatult ise midagi erilist selga ei taha.

Aga mis Urmas Paeti puutub, siis kui miski ei aita, saab ju ometi tema blogisse kommentaari jätta.