martedì, gennaio 26, 2010

Kus olid sina kui..

NY antiglamuurifotograafi ylekutsel vastan meemile. Ma teen seda ainult sinu pàrast, sest kui keegi tundmatu oleks palunud, siis ma kyll ei viitsiks :))

Kus olid sina kui..

1. ...esimene inimene astus Kuule 21.7.1969?
Ei olnud olemas veel.

2. ... John Lennon mõrvati 8.12.1980?
Ei màleta. Olin siis kahe-aastane ja ilmselt mingi tyypilise tobedusega ametis, mida ainult kahe-aastased endale lubada vòivad.

3. ... Tšernobõli elektrijaamas plahvatas üks tuumareaktoritest 26.4.1986?
Koolis vist. Ma ei saanudki sellest enne teada, kui paar nàdalat hiljem.

4. ... toimus Balti kett 23.8.1989?
Olin Saaremaa kodus ja otsisin hoolega telepildist vanemaid.

5. ... Estonia uppus 28.9.1994?
Oh seda ma màletan, justkui oleks eile olnud. Olin Tallinna kodus, tòusin hommikul kell 5, panin kòògis raadio màngima ja see oli kohe esimene uudis. Estoniaga seoses on mul muide tàiesti hàmmastavaid màlestusi unenàgude vallast. Nimelt paar nàdalat enne seda nàgin unes, et olin laevakajutis (teate sellised akendeta, nagu Rootsi laevades tànapàevalgi). Kajut kaldus àkitselt kylili ja kòik esemed veeresid yhte serva. Mingi unenào olukord oli seotud vee all olemisega, olin justkui laevakruvile vàga làhedal ja yritasin hoolega kaugemale ujuda. Alles tykk aega peale Estonia uppumist tuli meelde, et sellist unenàgu nàgin. Vàga creepy ja rohkem mul selliseid ennustuslikke unenàgusid pole ònneks olnud.

6. ... printsess Diana suri 31.8.1997?
Taaskord Tallinnas ja kui òigesti màletan, siis oli vist nàdalavahetus. Tol ajal oli mul vàga pentsik ylemus, kes tahtis, et ma jàrgneval nàdalal paljundaksin talle kòik printsess Dianaga seotud artiklid, mis Eesti ajakirjanduses ilmusid. Mòttetu ylesanne ja kohutav paberiraiskamine, sest need artiklid kordasid ja leierdasid tàpselt sama infot mitu pàeva jàrjest.

7. ... saabus aasta 2000?
Tallinnas. Kylas kellelgi, aga praegu kyll ei màleta, kes see kyll olla vòis. Kes màletab, kellel ma kylas olin?

8. ... toimus terroriakt World Trade Centerile 11.9.2001?
Tòòl. Tallinnas. Mòistagi terve pealelòuna tòmbasime kolleegidega CNN-st uudiseid. òhtu oli ka masendav. Vaatasime I-ga telekast vist mingi 20 korda jàrjest tornide kokkuvarisemist. Jàrgmisel pàeval lykati rida koosolekuid edasi, sest kòik olid uudiseid vahtinud ja kellelgi polnud aega ette valmistada.

9. ... Michael Jackson suri 25.6.2009?
Tòòl. Milaanos. Mind jàtab Michael tàiesti kylmaks ja arvestades, milline pankrotti làinud inimvrakk ta oma elu viimastel aastatel oli, on see suhteliselt ònnelik lòpp. Eriti tema "lastele" mòeldes, keda ta oma eluajal ilmselgelt vangistuses hoidis.

10. ... milline uudis jäi meelde eilsest päevast või mida tegid eile?
Eile uudiseid ei vaadanud. Vaatasin aga filmi 'The September Issue' ja mòtlesin, et kas vòib olla, et ma olin ostnud 2007.aasta septembris Vogue ja kui ma seda tegin, siis kas on vòimalik, et ma viskasin selle àra, kui Roomast àrakolimiseks làks... Sulgedega Sienna tuli kuidagi kahtlaselt tuttav ette... Yllatav oli nàha, milline moemaailma ainuvalitseja on Anna W. Vàhemalt filmis loodi kyll selline kuvand temast.

2 commenti:

Reede ha detto...

Oh, ma olen natukene meelitatud nüüd sellisest suhtumisest, et minu pärast :) Pole midagi parata, mulle meeldib Sind lugeda ja kasutan ära iga võimalust, kuidas Sind blogima meelitada. Pean siinjuures tunnistama, et olin peaaegu kindel, et Sa jätad selle meemi vahele.
Käisin täna veinipoes ja seal müüdi veini pealkirjaga Astoria, tehtud Itaalias. Igaks juhuks ei ostnud, sest ei saanud pudelilt aru, mida sellelt oodata. Anna palun teada, kui teie veinid kusagile USA-sse jõuavad!

Katu ha detto...

Oh ma olen ka nii meelitatud nyyd :)
Mis veini puutub, siis Roku on yhenduses yhe NY importijaga. Kui asjaks làheb, siis annan sulle ka teada.