giovedì, gennaio 28, 2010

Kas nyyd lòpuks ometi?

Mitte, et ma projektijuhtimise friik oleks, aga mulle meeldib, kui Maailma Asjades on kord ja distsipliin.
Kuna veinid juba detsembrist saati kuidagi pudelisse ei saa, siis vòtsin paar nàdalat tagasi ohjad enda kàtte ja tegin check-listi asjadest, mis pudelissepaneku ajaks valmis peavad olema. Pyhapàeval kogusin poisid laua taha ja leppisime kokku, kes mille eest vastutab.
Check list tuli pàris pikk ja pàris mitme asjaga oli nii, et poisid silmitsesid kyynealuseid ja pomisesid midagi ebamààraselt. Thank God for check-lists!
Roku isa làks ysna nàrvi, sest tal ei olnud òrna aimugi, millal lao uks valmis saaks, aga teisest kyljest Roku Moodne Vend oli vàga mures, et kui me oma veinid ilma ukseta lattu paneme, siis ehitusmehed tassivad kindlalt pooled minema. Asusin tuimalt kyndma, et Roku isa vòtaks kohustuse uks àra tellida. Ta puhises ja niheles ja esitas mitu vabandust, peamiselt sellest vallast, et kuna katus pole veel valmis, siis ei saa uksi-aknaid ka tellida ja tema yhe laoukse pàrast kyll ei hakka pakkumist kysima ja yldsegi elu ei kài nii, et tahad asju mingiks tàhtajaks ja synnivadki.
Kuna katuse valmimistàhtaeg on juba ammu tàiesti kontrolli alt vàljunud seoses mingite taladega, mis kuidagi ei jòua, asusime Rokuga servast uurima-puurima, et vahest on mòni aken ja uks (nàiteks lao uks), mille tellimine ei sòltu katusest. Leidsimegi terve hunniku aknaid ja uksi, mille saab juba varakult àra tellida ning pressisime Roku isalt lubaduse vàlja, et ta ikkagi kysib hinnapakkumise ja pingutab, et 1.veebruariks oleks uks lao ees.
Tàna paistab, et ettevalmistused saavad òigeks ajaks tehtud. Veinikojas kàis metsik kyyrimine - vett lendas igas suunas! Pudelid, kapslid, korgid, kastid ja teip on ilusti kohale jòudnud. Laouksega on pekkis, sest esmaspàevaks me seda ei saa ja yldse tuleb arhitektiga arutada ja maiteamis. La résistance... Cerasuolo etikettidega oli trykikojal jàlle mingi probleem. Tànaseks polnud valmis saanud, aga homme lubati, et vòin jàrele tulla.

Tàha tahakski teile uhkelt presenteerida kapsleid. Nendega oli metsik sahmimine, sest ettevòte, kust me need juba novembrikuus tellisime, teatas kaks pàeva enne plaanitud tàhtaega, et nad ei suuda meie logo trykkida nii detailselt nagu see joonistatud on. Vahepeal tulid jòulud ja elu hangus ning jaanuaris otsis Roku mingi Pòhja-Itaalias asuva tegija, kes tegi meile vàga kenad kapslid - must làheb tumedatele pudelitele ja hòbedane Cerasuolole.
Kas pole imekaunid? Arvake, mis tahate, aga minu meelest pole maailmas ilusamaid veinipudeli kapsleid :) Selle rahuldustpakkuva mòttega làhen nyyd nurru lòòma jàrjekordse toidutarest leitud òhtusòògi juurde (koorene kartuli-kyyslauguvorm - midagi muud ei teinud, sest ma tean, et sòòn niikuinii kòik selle vormitàie yksi àra)

6 commenti:

Unknown ha detto...

Väga ägedad tõesti!

tihane ha detto...

tõesti ilusad! ja sildid ka ilusa disainiga. andke aga müüki eestisse juba!

patsifist ha detto...

Pole midagi öölda - tõelised iludused need teie kapslid. Ohh, ma kujutan ette, mäherdune ärevus teil seal praegast võib olla:)

Karmen ha detto...

Kaunid kapslid! Ma kujutan elavalt ette seda eestlase jonnakust ja tähtajakindlust versus itaalialik minnalaskmismeeleolu :). Vaesed poisid, kindlasti kiruvad nad mõttes seda päeva, mil eestlane asus nende mugavat elu segama ning mõtles välja tähtajad.

Katu ha detto...

Karmenile vastuseks, tagantjàrele Roku kommenteeris, et mul on spirito giusto (ehk siis òige suhtumine) Nii et vast saab ikka meie koostòòst asja, ma loodan :))

Karmen ha detto...

Siis on hästi, sest asjade valmissaamisesks on tähtajad hädavajalikud. Isegi kui asi ei saa valmis määratud päevaks, on tavaliselt tehtud mingeidki pingutusi ärategemiseks.
Minu eelmise aasta suurim õppetund - asjade ärategemine võtab 90% vähem aega kui sellest jahumine. Tore on nii "kõrgesse ikka" jõuda ja alles nüüd avastada see elutõde ;).