venerdì, aprile 11, 2008

imelistest avastustest

Pole òieti paari aastatki mòòdunud ajast, mil ma irooniliselt muigasin stereotyypsete tegelaste yle, kes on muidu tàiesti harilikud inimesed, aga nii kui Itaaliasse kolivad, avastavad enda sisemise kòògisnoobi ja veinisnoobi ja maitsetaimede snoobi ja vàhe sellest - asuvad mòòdutundetult toidust kirjutama.

Jah, vahel saatus irvitab otse nàkku.
Nimelt hiljuti kirjutasin ise vabatahtlikult kòògisnoobide portaalile Toidutare artikli oma imelistest avastustest Itaalia kòògi vallas.

Kokanduse vallast on muidki uudiseid.
Nàiteks eile installeeriti meie moodsasse pessa kòògimòòbel, nii et on oodata tòsisemaid kulinaarseid eksperimente. Ei vàlista, et hakkan varsti imeliste itaalia retseptidega kòiki tyytama, kellel kiired jalad ei vòimalda òigel ajal pògeneda.

8 commenti:

Anonimo ha detto...

tore artikkel korvas "pikaaegsed puudujäägid" blogis! ootan aga huviga järgmist. loen just raamatut "söö, palveta, armasta", kus autor viibis 4 kuud Itaalias pannes põhirõhu söömisele. soovitan soojalt lugeda: hea huumor segatud eluterve mõtlemisega. seal on mõned head kohasoovitused ka.

Anonimo ha detto...

Terekest!

Tänu usinale "Toidutarele", kes mu postkasti pidevalt postitusi läkitab, leidsin Sinu Itaalia toidu teemalise artikli ning selle kaudu sattusin ka Su blogisse.
Minu komplimendid! Kuigi ma ei ole jõudnud seda mahukat & mahlakat teost veel täielikult läbi töötada, saan aru, et aeg-ajalt viibid mulle päris lähedal...
Nimelt ise elutsen ma juba päris mitmendat kuud Pescaras, õpin siin. Itaalia kogemust mul tegelikult enam-vähem sama palju kui Sul, kuna eelmine aasta enne Pescarasse tulekut "töötasin" Põhja-Itaalias, Astis.
Jätan Sulle oma meiliaadressi, kui Sul aega ja huvi ning siia kanti satud, võiks kokku saada :-)
eneli06@yahoo.com


Ps! Suur oli mu üllatus, kui avastasin Su sissekande, kus mainisid oma pikkust... Haha. Niisiis tuleb välja, et ma pole ainus "gigante" siinkandis :-)

Reede ha detto...

Milline imeline artikkel!
Mulle päriselt ka meeldib :)

liina ha detto...

Katu, kas kodumaised naisteajakirjad tõepoolest ei ole pakkunud Sulle kolumni. Võiksid nt. Stiilis mõne kolumnisti välja vahetada;) Jõudu ja edu kõigi andunud lugejate nimel!

Anonimo ha detto...

Ühinen samanimelise eelpool kõnelejaga: nagu ma juba ka varem olen maininud: millal sa hakkad raamatut kirjutama/kokku panema?! Suurepärane kirjastiil sul!
Itaalia söögi teema on muidugi väga ülenämmutatud, aga muud päevakajalisemad (itaalia) teemad vääriks kokkupanekut küll :)

Linchik

vahterliina ha detto...

olnud mulgi mure, et millal siis artikkel, registeerusin selle pärast toidutare kasutajakski:) aga naistekad peaks Sulle peale saatma küll, siis ostaks isegi mõnda;)

Katu ha detto...

prouad, vastuseks teie kommentaaridele tahaksin teatada, et ma juba mòttes valmistun hiilgavaks kirjanikukarjààriks.

Ma kujutaksin end ette umbes nagu Carry Bradshaw (magaks poole lòunani ja siis hàngiks sòbrannadega restoranis ja muuseas produtseeriks geniaalseid jutukesi ja hàngiks glamuursetel raamatupresentatsioonidel).

teisest kyljest jàllegi on tuntud fakt, et kòik kirjanikud, vàlja arvatud JK Rowling, on vaesed.
See pisut heidutab mind.

Aga kui tòsiselt rààkida, siis tegelikult see teeb suurt ròòmu, kui on inimesi, kes siit blogist positiivseid emotsioone saavad. pàriselt ka. ma vòin ju hobi korras ka teile kirjutada.

pole.olemas. ha detto...

Toidutare artiklit oli väga hea lugeda, eriti, kuna praegu ka Eestis päike paistab ja puud suvatsevad oma lehti juba näidata:-)

Minu salajane kiirspageti retsept (oioi, juba pea 12 aastat) on selline:
Keedetud spagetid kurnad ära. Samal ajal pane kastrulisse või (pärisvõi või oliiviõli)sulama, sinna sisse väikeseks hakitud küüslauk. Maitsestada. Visuaalse vaatluse teel tee kindlaks, millal on sobiv hetk võile lisada spagetid. Tee seda. Kui soovid (kui külmkapis on), lisa juurde päiksekuivatatud tomateid. Lisaks maitsele on ka lõhn jumalik (kui muidugi küüslaugulõhn meeldib).

Mind on see sageli hädast välja aidanud:-)
Head isu!