martedì, marzo 25, 2008

before & after

Tàna on mul ainult yks kysimus.

Nimelt vaatan siin, et terve maailm on tàis checkliste asjadest, mida peaks tegema enne 30-seks saamist. No hàsti, aga mis pàrast saab? Mis vòiks olla need àgedad asjad, mida alles 30-sed teha tohivad ja mis peaksid mind motiveerima 30-seks saama?

Nàiteks vanasti, kui ma sain 7seks, siis see tàhendas, et nyyd sai kooli minna. Kooliminekut ootasin ma suure òhinaga ja pean ytlema, et pole kahetsenud, sest olen yks vàheseid inimesi maailmas, kellele meeldis koolis kàia.

Siis ootasin hoogsalt 16-ndat synnipàeva, sest 16-aastane saab endale àgeda passi ja on juba tàiskasvanud inimese pilootprojekt.

Seejàrel ootasin innukalt, et saaks juba 18, sest siis vòin hakata valimas kàia ja saan pàriselt tàiskasvanuks.

Ka 21seks oli tore saada, sest nyyd vòisin legaalselt alkot ja suitsu tarvitada ning Riigikogu liikmeks kandideerida. No ma pole yhtki neist kolmest vòimalusest tàiel mààral àra kasutanud, aga on tore teada, et mul on teatud òiguslik valikuvabadus alko, suitsu ja riigikogunduse vallas. Umbes nagu sònavabadus vòi vabadus juua kisselli.

Kusjuures. Kui ma seitsemeseks sain, siis ei teinud keegi nimekirju a la things you have to do before you hit 7. Miks ei vòiks eel-kolmekymneseid taolistest rusuvatest nimekirjadest vabastada?

Yldsegi, alustan siinkohal oma nimekirjaga.

Things to do after you've hit 30

1. ebamòistlikult kalli kortsudevastase kreemi hankimine, seejuures ilma sydametunnistusepiinu tundmata
2. endast kaksteist aastat noorema armukese pidamine

Ma kavatsen nimekirjaga jàtkata, kui ideid juurde synnib. Enne, kui kolmkymmend saan, on mul eesmàrk meisterdada vàhemalt 15 vettpidava ideega nimekiri.

Muide, armukeste vallas tundub mulle, et mida vanemaks saad, seda nooremaid armukesi sobib pidada. Abiks seegi.

12 commenti:

Anonimo ha detto...

lisan võimaluse tõsistes asjades seisukohta võtta ilma et seda eirataks sinu vanuse tõttu. ja kuna peale 30-ndat eluaastat hakkab ühiskond ka materiaalselt enam panustama sinusse, siis sellest tuleneb püsivuse korral rohkelt võimalusi.

Oudekki ha detto...

See, et sa saad ütelda, "ma mäletan, et 30 aastat tagasi". Mulle on alati tekkitanud suurt õhinat see, et ma saangi mäletada asju, mis toimusid _üle kümne aasta_ tagasi, see on hullult lahe ju?

Anonimo ha detto...

ma ootan võimalust olla 80, sest siis ei pea muretsema, mis on moes, kui paks oled ja võid inimestele näkku öelda, mida neist arvad (nagunii mõeldakse, et oled juba dementne).

vahterliina ha detto...

30selt elu alles algab, niiet pole vaja liiga palju muretseda selle pärast, mis nimekirjast maha tõmbamata. ma mäletan, et siis olid küll närvid läbi ja elu tundus ka läbi olevat, kui ma 25 sain. muu hulgas sai ühe nüüdseks suletud ööklubi (ei tea, kas see on märk?) ukse taga kiirelt pudel veini ära joodud. aga endast nooremat meest tasub alati pidada:)

Anonimo ha detto...

kui ma 30 sain, olin sügavalt solvunud maailma peale ja mossitasin 2 nädalat. praegu 37-selt ei hakkagi veel elu lõppema. aga mida saab 30-ndal eluaastal teha, mida 20-ndal ei saa? vot seda ei oskagi vastata.

endast noorema mehe võtsin küll, aga minu alaline nali on, et sain petta: mehel pea hall. kui ma võõras seltskonnas, kus minu vanust ei teata seda pettasaamisnalja teen, siis heidetakse mulle üsna mõistmatu pilk :).

aga seda vanuseasja ei maksa ületähtsustada. nagu juba mainisin, siis ootan 80-t eluaastat :)

arvan, et 40-lt on mõni väga hea asi ees: keegi seltskonnas, ei küsi, miks mul pole teist last või millal ma seda teha kavatsen. seda ootan pikisilmi:).

Ruudi ha detto...

Tead, kui tõsiselt rääkida, siis enne 30 peaks titt olema tehtud! Need üle 30esed esmakordselt emmed on ikka juba natuke vanad. Muidugi kui sul üldse selline plaan oli..

Ja kui juba laps on olemas siis muutuvad kõik väärtushinnangud totaalselt ( ka siis kui sa arvad, et ei muutu nagu mul juhtus)..
Aga see armukese idee on päris hea... hm, peaks vist ka ikka mingi kortsudevastase kereemi järele minema, et kobedam välja paista?

Katu ha detto...

oh, teie kommentaarid toovad mulle palju ròòmu ja ka sekeldusi. mòtlesin, et loen pisut salaja, mis inimesed kirjutavad, aga karmeni kommentaari juures purskasin naerma. mòistagi said kòik aru, et ma ei tegele kliendibaasi analyysimisega, sest kesse enne mobiilifirma kliendibaasi nàhes on naerma pahvatanud.

aitàh kommentaaride eest. juba tuligi pàris mitu ideed, nii et asun nyyd nimekirja tàiendama.

ruudi, mul on lapsesaamisega tàitsa pekkis. juba nelja kuu pàrast saan 30, aga halligi pole ette nàidata.

vahterliina ha detto...

ma olen ülekolmekümnene esmakordne ema ja ka järgmises elus ei kavatse kuueteistkümneselt sünnitada. sest siis ma oleks 33selt vanaema. ja see oleks ka üsna võigas.

Ruudi ha detto...

Kuule Katu, pole midagi nii pekkis! Asu aga kohe asja kallale ja siis saad ehk 30selt veel kàtte :)( hea seegi)


vernanda provokatsiooni ma ignoreerin.

Katu ha detto...

:)

no ma julgen arvata, et ruudi heatahtlik soovitus kàsitles rohkem hilistes kahekymnendates synnitamist

Katu ha detto...

oh ruudi, kas nàgid et meil on synkroniseeritud bioloogiline kell? kommentaarid said tàpselt samal ajal sisestatud!

Anonimo ha detto...

Rahu rahu...viimased uuringud räägivad, et parim iga tite tegemiseks on hoopiski 34.