lunedì, marzo 31, 2008

observation of the day

Tàna tegin imelise avastuse.

Mehed - eriti eksmehed - on nagu impressionistlikud maalid, mida tuleb distantsilt vaadata, et aru saada, millega òigupoolest tegemist on.

mercoledì, marzo 26, 2008

things to do after you've hit 30 - vol 2

1. ebamòistlikult kalli kortsudevastase kreemi hankimine, seejuures ilma sydametunnistusepiinu tundmata

2. endast kaksteist aastat noorema armukese pidamine

3. tòsistel teemadel bluffimine, viidates hàbematult oma ohtrale varasemale kogemusele valdkonnas

4. jàrgnev kehtib ainult nende kohta, kellel lapsi pole. Ma arvan, et kòige kindlam yle-30-nda eluaasta variant ebameeldivast deidist vabanemiseks on heietada et oh olen juba 30 ja nii yksi ja otsin siin hoogsalt tòsiste kavatsustega inimest, kellega laps saada

5. teine idee ebameeldivast deidist vabanemiseks – „màletan, kuidas 15 aastat tagasi…

6. àgedate autode poodides hàngimine. Olen màrganud, et umbes 30-stesse suhtuvad automyyjad kòige abivalmimalt

prole meeleheide

Nagu tàna Daamidega arutatud sai, on maailmas miljoneid inimesi, kellel làheb halvemini kui meil, hellitatud kontoriproledel.

Nàdala ebaònnestujad on kindlasti eile The International Herald Tribune's pòjalikult kajastatud Aafrika tuberkuloosihaiged, keda vàgisi haiglas kinni hoitakse, kuni nad maha surevad vòi siis tànane uudis Bulgaaria peretytardest, kelle ettevòtlikud itaallased hiljuti orjastasid ja keda sunniti tsirkuses piraajadega tàidetud kylma vee basseini hyppama ning madudest ja tarantlitest kihisevas kuubikus hàngima.

Aga ikkagi. Sellist tynga, mis mulle tàna osaks sai, kyll ei oodanud.

Tegin nimelt oma tuludeklaratsiooni àra lootuses saada tagasi 4600 puhast raha, tànu kohusetundlikule laenuintresside tasumisele eksole.

Tàidsin pyydlikult kòik ankeedi, ise juubeldasin nostalgiliselt, et maailmas on paiku, kus on lihtne maksusysteem ja teenused kòik internetis. Jah, siin Itaalias ei saa normaalne inimene oma palgalehestki aru ilma et finantsgeeniust peaks palkama. Internetiteenustest ei hakka rààkimagi.

Yhesònaga, hanzanetist krips-kraps otseteed pidi tuludeklaratsioonile, yks copy/paste siia, teine sinna, olin isegi vàlja mòeldud, kuidas 4600 krooni kulutada kavatsen. Kinnitasin vòiduròòmsalt deklaratsiooni àra.. ja alles siis sain aru, et fakk fakk fakk ma pole ju Eesti resident. 4600 krooni maiàss!


Pàeva tòdemus: kahest maksusysteemist olen valinud halvima, ehk Itaalia oma (loe: korrumpeerunud pàtt-poliitikud ja 60% maksukoormus). Kahte tyypi intressidest olen valinud halvema ehk muutuva.
No ja nyyd Itaalia poliitikud ja Hansapank ahistavad mind nagu mingid fakken feodaalid.

martedì, marzo 25, 2008

before & after

Tàna on mul ainult yks kysimus.

Nimelt vaatan siin, et terve maailm on tàis checkliste asjadest, mida peaks tegema enne 30-seks saamist. No hàsti, aga mis pàrast saab? Mis vòiks olla need àgedad asjad, mida alles 30-sed teha tohivad ja mis peaksid mind motiveerima 30-seks saama?

Nàiteks vanasti, kui ma sain 7seks, siis see tàhendas, et nyyd sai kooli minna. Kooliminekut ootasin ma suure òhinaga ja pean ytlema, et pole kahetsenud, sest olen yks vàheseid inimesi maailmas, kellele meeldis koolis kàia.

Siis ootasin hoogsalt 16-ndat synnipàeva, sest 16-aastane saab endale àgeda passi ja on juba tàiskasvanud inimese pilootprojekt.

Seejàrel ootasin innukalt, et saaks juba 18, sest siis vòin hakata valimas kàia ja saan pàriselt tàiskasvanuks.

Ka 21seks oli tore saada, sest nyyd vòisin legaalselt alkot ja suitsu tarvitada ning Riigikogu liikmeks kandideerida. No ma pole yhtki neist kolmest vòimalusest tàiel mààral àra kasutanud, aga on tore teada, et mul on teatud òiguslik valikuvabadus alko, suitsu ja riigikogunduse vallas. Umbes nagu sònavabadus vòi vabadus juua kisselli.

Kusjuures. Kui ma seitsemeseks sain, siis ei teinud keegi nimekirju a la things you have to do before you hit 7. Miks ei vòiks eel-kolmekymneseid taolistest rusuvatest nimekirjadest vabastada?

Yldsegi, alustan siinkohal oma nimekirjaga.

Things to do after you've hit 30

1. ebamòistlikult kalli kortsudevastase kreemi hankimine, seejuures ilma sydametunnistusepiinu tundmata
2. endast kaksteist aastat noorema armukese pidamine

Ma kavatsen nimekirjaga jàtkata, kui ideid juurde synnib. Enne, kui kolmkymmend saan, on mul eesmàrk meisterdada vàhemalt 15 vettpidava ideega nimekiri.

Muide, armukeste vallas tundub mulle, et mida vanemaks saad, seda nooremaid armukesi sobib pidada. Abiks seegi.